Nie jesteś zalogowany na forum.
UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ |
Administratorzy: | Moderatorzy: | Pomocnicy: | Prawdziwi inicjatorzy: | Czarni Alarmowcy: | Przyjaciele forum: |
admin | Madziar | rise | ... | Mirrano | poziomka |
.... | .... | ... | ... | ... | Sadzonek |
.... | .... | ... | ... | ... | trzydwatrzysta |
OGŁOSZENIE |
Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;) |
Strony: 1
Co kupić?
300 mlpassaty pomidorowej
300 gmielonej wołowiny
300 gmakaronu spaghetti
30 gtartego parmezanu
1łyżka koncentratu pomidorowego
1ząbek czosnku
1mała cebula
0.5łyżeczki suszonego tymianku
0.5łyżeczki suszonego oregano
oliwa z oliwek
sól, pieprz
świeża bazylia
Na głębokiej patelni rozgrzej około 2 łyżki oliwy z oliwek.
Na rozgrzaną patelnię wrzuć czosnek i cebulę, a po chwili dodaj mięso, rozdrabniaj je np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne grudki.
Do mięsa dodaj zioła oraz koncentrat. Całość podgrzewaj przez chwilę, dodaj passatę (przecier pomidorowy), gotuj na małym ogniu około 30 minut.
Makaron ugotuj al dente, podawaj go z sosem, serem, i bazylią.
Offline
Strony: 1