Nie jesteś zalogowany na forum.
| UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ | 
| Administratorzy: | Moderatorzy: | Pomocnicy: | Prawdziwi inicjatorzy: | Czarni Alarmowcy: | Przyjaciele forum: | 
| admin | Madziar | rise | ... | Mirrano | poziomka | 
| .... | .... | ... | ... | ... | Sadzonek | 
| .... | .... | ... | ... | ... | trzydwatrzysta | 
| OGŁOSZENIE | 
![]()  
Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;) | 
Strony: 1


Składniki
0.5    Kilograma    
POMIDOR
50    Gramów    
MASŁO
400    Gramów    
MAKARON RIGATONI
100    Gramów    
PARMEZAN
1    Sztuka    
CZOSNEK
10    Sztuk    
ŚWIEŻA BAZYLIA
2    Łyżki    
PRZECIER POMIDOROWY ŁOWICZ
5    Łyżek    
SEREK MASCARPONE
Przygotowanie
Pomidory wrzucić na parę sekund do wrzątku, zdjąć skórkę, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
W dużej głębokiej patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekany czosnek i chwilę podsmażać.
Dodać pomidory, poddusić, ciągle mieszając. Następnie dodać przecier pomidorowy, podgotować ok. 2 minut, dodać serek mascarpone.
Sos zagotować, doprawić chili i solą, zdjąć z ognia, dodać bazylię. Odstawić w ciepłe miejsce.
Makaron rigatoni ugotować al dente, odcedzić.
Wyłożyć makaron na patelnie z sosem, wymieszać.
Posypać startym parmezanem, jeszcze raz wymieszać.
Udekorować listkiem bazylii.
Offline
Strony: 1