Nie jesteś zalogowany na forum.
UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ |
Administratorzy: | Moderatorzy: | Pomocnicy: | Prawdziwi inicjatorzy: | Czarni Alarmowcy: | Przyjaciele forum: |
admin | Madziar | rise | ... | Mirrano | poziomka |
.... | .... | ... | ... | ... | Sadzonek |
.... | .... | ... | ... | ... | trzydwatrzysta |
OGŁOSZENIE |
Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;) |
Strony: 1
Składniki
0.5 Kilograma
POMIDOR
50 Gramów
MASŁO
400 Gramów
MAKARON RIGATONI
100 Gramów
PARMEZAN
1 Sztuka
CZOSNEK
10 Sztuk
ŚWIEŻA BAZYLIA
2 Łyżki
PRZECIER POMIDOROWY ŁOWICZ
5 Łyżek
SEREK MASCARPONE
Przygotowanie
Pomidory wrzucić na parę sekund do wrzątku, zdjąć skórkę, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
W dużej głębokiej patelni rozgrzać masło, wrzucić posiekany czosnek i chwilę podsmażać.
Dodać pomidory, poddusić, ciągle mieszając. Następnie dodać przecier pomidorowy, podgotować ok. 2 minut, dodać serek mascarpone.
Sos zagotować, doprawić chili i solą, zdjąć z ognia, dodać bazylię. Odstawić w ciepłe miejsce.
Makaron rigatoni ugotować al dente, odcedzić.
Wyłożyć makaron na patelnie z sosem, wymieszać.
Posypać startym parmezanem, jeszcze raz wymieszać.
Udekorować listkiem bazylii.
Offline
Strony: 1