Czarny Alarm

Forum ogólnotematyczne łączone z pbf'em

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ
Administratorzy: Moderatorzy:Pomocnicy:Prawdziwi inicjatorzy:Czarni Alarmowcy:Przyjaciele forum:
admin Madziarrise...Mirranopoziomka
.... .............Sadzonek
.... .............trzydwatrzysta

OGŁOSZENIE

Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;)

#1 2021-06-30 05:33:14

trzydwatrzysta
Przyjaciel
Dołączył: 2021-06-30
Liczba postów: 10
WindowsChrome 91.0.4472.114

rigatoni al forno w piekarniku

Składniki na ok. 3 porcje:

250g makaronu rigatoni
400g pomidorów krojonych z puszki
250g pieczarek
100g szynki gotowanej
1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
pęczek bazylii
200g słodkiej, płynnej śmietany
ok. 200g startego sera żółtego
4 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rigatoni ugotować w osolonej wodzie, według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Czosnek poszatkować. Cebulę i czosnek podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
Pieczarki oczyścić i pokroić, w zależności od wielkości, na ćwiartki lub jeszcze mniejsze kawałki. Podsmażyć na 2 łyżkach oliwy. Doprawić solą i pieprzem.
Dużą ilość listków bazylii umyć i osuszyć. Poszatkować drobno.
Szynkę pokroić w małą kostkę.
Pieczarki połączyć z cebulą i czosnkiem. Dodać pomidory z puszki (całość puszki, razem z sosem), bazylię, szynkę i śmietanę. Całość zagotować. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać makaron i wymieszać.
Całość wyłożyć do naczynia żaroodpornego (jednego lub 3 mniejszych), posypać z góry startym serem. Całość piec w nagrzanym piekarniku ok. 5min. w temperaturze 180°C, aż ser się rozpuści.

Offline

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot


BANNERY & REKLAMATRWA NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ

Chcesz, aby pojawił się tutaj również twój banner?
Dodaj >tutaj< wątek z reklamą


]

Stopka

Forum oparte na FluxBB

[ Wygenerowano w 0.024 sekund, wykonano 9 zapytań - Pamięć użyta: 704.04 kB (Maksimum: 863.64 kB) ]