Nie jesteś zalogowany na forum.
UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ |
Administratorzy: | Moderatorzy: | Pomocnicy: | Prawdziwi inicjatorzy: | Czarni Alarmowcy: | Przyjaciele forum: |
admin | Madziar | rise | ... | Mirrano | poziomka |
.... | .... | ... | ... | ... | Sadzonek |
.... | .... | ... | ... | ... | trzydwatrzysta |
OGŁOSZENIE |
Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;) |
Strony: 1
Składniki:
Chleb maczany w jajku
6 kromek chleba
2 jajka
zioła prowansalskie
pieprz
olej
SOS CZOSNKOWY:
100 ml śmietany 18%
1 łyżka majonezu
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
oregano
Sposób przygotowania:
Chleb maczany w jajku
Do miski wbijamy jajka i dokładnie je roztrzepujemy. Doprawiamy pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelni rozgrzewamy olej. W roztrzepanych jajkach maczamy kromki chleba i smażymy je na patelni, do momentu aż będą zrumienione i chrupiące. Zdejmujemy na papierowy ręcznik, aby wchłonął nadmiar tłuszczu.Przygotowujemy sos czosnkowy : do miski wlewamy śmietanę i dodajemy majonez. Ząbki czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Wszystkie składniki sosu czosnkowego dokładnie mieszamy ze sobą, aby nie było grudek śmietany i majonezu. Ciepłe tosty podajemy z sosem czosnkowym.
Offline
Strony: 1