Nie jesteś zalogowany na forum.
UWAGA, NABÓR DO KADRY ADMINISTRACYJNEJ - KLIKNIJ TUTAJ |
Administratorzy: | Moderatorzy: | Pomocnicy: | Prawdziwi inicjatorzy: | Czarni Alarmowcy: | Przyjaciele forum: |
admin | Madziar | rise | ... | Mirrano | poziomka |
.... | .... | ... | ... | ... | Sadzonek |
.... | .... | ... | ... | ... | trzydwatrzysta |
OGŁOSZENIE |
Forum jest dopracowywane, wciąż testujemy co raz nowsze pomysły. Chcesz pomóc? Udaj się do odpowiedniego działu i dodaj posta ;) |
Strony: 1
Co kupić?
300 gmakaronu
1doniczka bazylii (3 garści)
1mały ząbek czosnku
1łyżeczka soku z cytryny
80 mloliwy z oliwek
30 gorzeszków piniowych
20 gtartego parmezanu
sól, pieprz
Jak przygotować?
Rozgrzej patelnię, wrzuć na nią orzeszki piniowe i podpraż je przez kilka minut, aż delikatnie się zarumienią.
Przełóż orzeszki do wysokiego naczynia, dodaj do nich oliwę z oliwek, bazylię, parmezan, czosnek, sok z cytryny oraz odrobinę soli i pieprzu.
Za pomocą blendera zmiksuj całość na gładki sos, dopraw do smaku. Jeśli sos jest za gęsty – dodaj więcej oliwy, jeżeli za rzadki – dodaj bazylię lub parmezan.
Makaron ugotuj al dente. Wymieszaj z sosem i podawaj.
Offline
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.018 sekund, wykonano 12 zapytań - Pamięć użyta: 703.23 kB (Maksimum: 869.17 kB) ]